De Arbo-wet stelt veilig werken verplicht. Belangrijke invloed op de veiligheid op het werk wordt uitgeoefend door de leidinggevenden. ”Goed voorbeeld doet goed volgen”. Om als leidinggevende zelf het goede voorbeeld te kunnen geven en ook anderen op gevaren opmerkzaam kunnen maken, is het noodzakelijk voldoende kennis te hebben. Voor VCA gecertificeerde bedrijven is deze opleiding bovendien een ‘must’.

Doel:
Na voltooiing van de cursus heeft de cursist voldoende kennis om werknemers werkzaamheden op een verantwoorde, veilige en gezonde wijze te laten uitvoeren en waar nodig op tijd in te grijpen.

Inhoud:
Aan de hand van het cursushandboek, praktijkvoorbeelden en casus worden in de cursus de volgende onderwerpen behandeld: Arbo-wet, verplichtingen en aansprakelijkheid; Wetgeving milieu en gevaarlijke stoffen; Risico-preventietheorieën; Veilighjeidsmanagement; Ergonomie Asbest en gevaarlijke stoffen; Fysieke risicofactoren; Leiding geven aan veilig en gezond werken; Taak-risicoanalyse Bedrijfshulpverlening; Lichamelijke belasting en ergonomie.

Cursusduur
De cursus duurt twee dagen. Het examen wordt op een aparte middag/avond afgenomen.

Doelgroep
De cursus is bedoeld voor leidinggevenden. De stof is de combinatie van de opleiding Basisveiligheid VCA en de opleiding voor Leidinggevenden VCA. Het voordeel daarvan is dat er slechts één cursus behoeft te worden gevolgd tegen vroeger twee.

Diploma
De cursus wordt afgesloten met een examen. Geslaagde cursisten ontvangen een officieel diploma.

Locatie
Regelmatig worden op onze cursuslocatie te Berlicum en op diverse locaties in het land VOL-VCA cursussen georganiseerd. Desgewenst kan ook een in-company opleiding georganiseerd worden. br>
Kosten
Op locatie: prijs op aanvraag
Open inschrijvingen: zie cursusrooster

Vergoeding studiekosten
Veel brancheorganisaties hebben studiekosten-voorzieningen voor bedrijfsopleidingen. Vraag ons naar de mogelijkheden voor uw bedrijf.


Meedoen? Vul het inschrijfformulier in of neem contact op voor een offerte op maat.

Q-BUSS begeleidt u ook bij de opzet en implementatie van het VCA- of VCU systeem.