Q-BUSS ondersteunt managers op verschillende niveaus door hen te begeleiden in hun persoonlijke en leiderschapsontwikkeling met ervaren, professionele Management Coaches.

Coaching: een krachtig instrument voor de eigen ontwikkeling
Coaching maakt managers bewust van hun eigen gedrag, hun managementvaardigheden en hun sterktes en zwaktes zodat zij vervolgens effectiever kunnen gaan opereren.

Coaching: een strategisch instrument:
Coaching kan worden ingezet als ondersteunend instrument in Management Development Programma's of in situaties waar cultuurverandering gewenst is. Coaching kan dus tevens een strategisch instrument zijn vanuit het perspectief van Human Resources Management.
De coachingsmogelijkheden:
Coaching van managers kan op verschillende manieren plaatsvinden:

  • Coaching gericht op het individu: vergroten van de zelfkennis, inzicht krijgen in (eigen) gedragspatronen, het stimuleren van de persoonlijke groei.
  • Coaching gericht op interactie met anderen: leidinggevenden, managementteamleden of met medewerkers. Onderwerpen als conflicthantering, persoonlijke impact, omgaan met macht en invloed en verandering van minder effectieve gedragspatronen komen aan de orde.
  • Coaching gericht op vakinhoudelijke aspecten: het maken van een beleidsplan, opzet en implementatie van quality management, een businessplan, et cetera.
  • Coaching van teams gericht op effectieve van samenwerking, teambuilding, zichtbaar maken van individuele rollen en teamrollen en het lokaliseren van knelpunten in de samenwerking.
  • Coaching gericht op het concretiseren en faciliteren van loopbaanvraagstukken.

Onze werkwijze:
Gestart wordt met één of twee intakegesprekken en gezamenlijk worden daarin de doelstellingen duidelijk vastgesteld. In de regel zijn in totaal 4 tot 8 gesprekken van anderhalf à twee uur voldoende om de eerste geformuleerde doelstellingen te realiseren.

Meer weten over de ins en outs van Coaching?
Bent u geïnteresseerd in meer informatie over Management Coaching of overweegt u om een coach voor uzelf in te schakelen? Bel, fax of mail ons voor een afspraak.