Benchmarkindex

De BenchmarkIndex is ontwikkeld door het Engelse Ministerie van Economische Zaken (Department for Trade and Industry) om het midden en klein bedrijf te stimuleren hun prestaties sterk te verbeteren. Door inzichtelijk te maken hoe een organisatie scoort ten opzichte van vergelijkbare bedrijven wordt men immers gestimuleerd om gericht te verbeteren.

Het unieke van de BenchmarkIndex is nu dat u uw bedrijf niet alleen kunt vergelijken met Nederlandse bedrijven maar ook op Europese schaal. Verder onderscheidt de BenchmarkIndex zich erdoor dat benchmarks gefaciliteerd worden door een getrainde adviseur en dat er meerdere modules beschikbaar zijn om een zo goed passend mogelijke vergelijking te maken.
Inmiddels is de BenchmarkIndex uitgegroeid tot de grootste database in zijn soort met gegevens uit negen Europese landen, te weten:
Nederland, Engeland, Duitsland, Spanje, Italië, Portugal, Oostenrijk, Denemarken en Griekenland.
U krijgt dus een schat van informatie om op nationaal en Europees niveau te presenteren.

De database van de BenchmarkIndex is nu gevuld met actuele gegevens van bijna 5.000 bedrijven en tevens de financiële gegevens van ruim 150.000 bedrijven. Elke maand neemt dit aantal fors toe. Deze volledige database staat ter beschikking om met voldoende gegevens een betrouwbare benchmark te kunnen uitvoeren.

Bovendien wordt voortdurend gewerkt aan de verdere ontwikkeling van de
BenchmarkIndex, zoals het ontwerpen van modules die dieper ingaan op branchespecifieke kerngegevens.

De database heeft de beschikking over diverse soorten informatie:

  • financiële informatie
  • managementinformatie
  • kwaliteitsinformatie
  • productinformatie
Door een jarenlange ervaring zijn de gegevens zeer betrouwbaar en wordt de BenchmarkIndex gekenmerkt als een gedegen benchmark instrument.

Benchmarks met behulp van de BenchmarkIndex kunnen alleen via speciaal getrainde adviseurs uitgevoerd worden, waardoor u verzekerd bent van een deskundige ondersteuning.

Q-BUSS heeft haar consultants deze training laten volgen en kan met behulp van de BenchmarkIndex benchmarks uit te voeren.
Meer weten? Maak een afspraak met ons

Terug naar Benhmarking